Autobusový výjezd do Třince! - 28. října 2018

Žlutomodří z.s. vypravují 2–3 autobusy (podle zájmu) na hokejový výjezd do Třince! Sraz bude v 11:15 u Zimního stadionu, cenu máme lidovou – a to 349 Kč včetně lístku (v ceně 210 Kč) na hokej! Lístky zarezervovány!

Přihlašování do zpráv na fb: https://www.facebook.com/…odri.spolek/ případně na e-mail: zlutomodri@zlutomodri.cz (piště počet lidí, e-mail a tel. číslo)

Další důležitou informací, nejenom pro účastníky „naší dopravy“, je námi připravované choreo na utkání v Třinci.

REPORT ZLI:LIB (2:7) - 28. září 2018

Máme dva dny před zápasem s Libercem a plánujeme pokračovaní v přípravě chorea na zápas, ve kterém se bude vyvěšovat dres prvních legend. Toto utkání se však odložilo a tak nás čas až tak netlačí a tak se rozhodujeme vytvořit i něco menšího na utkání s Libercem, které připadá na státní svátek. Shodujeme se, že základ by měla být menší kartoniáda a tak rozjíždíme rychlou akci objednání fólií. Přikupujeme také spreje navíc na nějaký jednoduchý nápis, i když nad ním zatím nemáme úplně jasno. V den zápasu se ráno scházíme u stadionu, malíře necháme dělat jeho práci a zbytek se přesunuje na chystání folií. Na ledě vidíme liberecké a tak je jasné, že tady byli o den dřív. To nehraje našim hokejistům do karet… Mezitím doráží další člen s dlouho očekávanými novými vlajkami. Vše jde samozřejmě stranou a všichni se zvědavě hrnou okouknout naše nové zástavy. Po ovlajkování sektoru usuzujeme, že to hned vypadá o mnoho lépe. Tuto choreografii bereme i jako takový menší test a přípravu na větší akce. Folie tentokrát lepíme na schody a vytváříme českou trikoloru. Nemáme tušení jestli to celé klapne, jestli bude dost lidí ochotných spolupracovat a jestli folie vydrží na svém místě až do začátku zápasu, ale přesto to chceme zkusit. Práce nám jde nakonec dobře od ruky a tak jsme něco po poledni hotoví a zbývá už jen vymyslet krátký a výstižný nápis. Pořád se nějak motáme kolem toho svatého Václava, ale nějak stále není jasno. Já musím kluky opustit, protože se mně doma peče kačena a ať si mě alespoň chvíli užijí na svátek i doma… :-D

Za nedlouho čtu zprávu s fotkou, že po poradě tam nejlíp rozměrově vychází pouze stručný nápis, „ČESKO!“. Když ale na fotce vidím hotové dílo, začínám z toho mít hodně dobrý pocit, stejně jako ostatní. Trošku přemýšlím, jestli bude na hokeji dost lidí, když je ten svátek a navíc prodloužený víkend. Nakonec chmurné myšlenky mažu se závěrem, že prostě musí.

Hned po začátku vpouštění na stadion se začínáme scházet dole za brankou a sledujeme, jak se nám stání nad námi plní, nebo spíš moc neplní. Choreo je třeba vytáhnout co nejdřív a jelikož se dovídáme, že státní hymna na počest svátku na úvod nebude, rozhodujeme se vytáhnout choreo při prvním přerušení ve hře. Teď je jasný úkol pro spíkra: nahnat alespoň na chvíli co nejvíc lidí nad nás, abychom obsadili co nejvíce míst a všechny fólie se vytáhly. Zčásti se nám to daří, zčásti ne. Někteří ochotně spolupracují a obsazují potřebná místa, těm patří náš velký dík, jiní se jen přitrouble uculují. I když je nemusím, tak tady se mně vybavují třeba fanoušci Baníku, pro které je support malé náboženství a spíkrovo slovo platí a je svaté. Když jsem se pak dodatečně díval na fotku a viděl, jak kolem postávají lidi s rukama za zády nebo zahledění do mobilu, místo aby šli na chvíli zvednout blbou fólii pro větší efekt… netřeba nic dodávat.

Zápas začíná a hned po chvíli je očekávané přerušení, následuje tedy choreo. Nakonec z první čerstvé fotky choreo hodnotíme jako povedené a na pohled líbivé. Trošku to kazí následně vstřelený gól do naší branky, ale to už je osud. Spíkr i tak naplno rozjíždí dnešní support party. Atmosféra je ze začátku slušná, nicméně s přibývajícími góly v naší síti slábne a slábne. Občas obracím pohled kolem sebe se smutným zjištěním, že fandí sotva čtvrtina stání. A to ke konci už většinou jen skupinky nad námi včetně menší podpory nějakého fanatického jednotlivce.

Hokej skončil tak jak skončil a my se rozcházíme každý po svém.

Je vidět, že v sezóně bude třeba, aby se do fandění aktivně zapojilo mnohem víc lidí a to nejen když vedeme a jsme v rauši. Každý by si měl uvědomit, že kvalitní support je jedna z hlavních vizitek klubu a bouřlivá atmosféra je tou nejlepší reklamou pro celý náš klub. Doufejme, že se marodka hráčů co nejdřív vyprázdní, protože jen v plné sestavě můžeme konkurovat zbytku ligy.

REPORT ZLI-TRI (4:2) - 14. září 2018

Tak nám to konečně zase začalo, kolotoč zápasů se roztočil a jako první soupeř na nás vyšel Třinec. Na zápas se připravujeme dopředu a tvoříme jednoduchou choreografii s logem skupiny ŽLUTOMODŘÍ a nápisem „NOVÁ SÍLA ZLÍNA“. Dobrou zprávou je, že se na tvorbě znovu začínají podílet i nové tváře a nestojí to vše pořád na těch samých lidech. Opět připomínáme, že pokud máte nějaký nápad na choreo, které by jsme mohli udělat tak nás neváhejte kontaktovat, každý nápad se cení.

Zpátky, ale k dění na zimáku. Spíkr to od začátku bere od podlahy a výkon Ševců na ledě mu hraje do karet. Je vidět, že každý je natěšený a když vidí, že do toho hokejky jdou naplno tak vzniká opravdu dobrá atmosféra za kterou se nemusíme rozhodně stydět. Utkání oficiálně přihlíželo 3 674 diváku, o tom ať si udělá každý obrázek sám…

O druhé komerčce ještě vytahujeme transparent na podporu Očka, doufejme že ho co nejdřív uvidíme zpátky mezi mantinely. První zápasy sezóny jsou vždy specifické a tak se spíkr rozhoduje, že se dnes nebude zkoušet nic nového a pojede se podle osvědčených „not“. Jednu drobnost přece jen zkoušíme a touto cestou bychom ji rádi víc zpropagovali a dostali ji mezi více lidí – odpovídačka „Zlínští – Ševci“. I v dalších zápasech ji chceme provádět tak jako včera tzn: Celé stání včetně rožků začíná: „Celý stadión odpovídá, Zlínští“, zbytek zimáku pak klasicky „Ševci“. Nikde není napsané, že se tato odpovídačka již nebude dělat pouze na trase stání-rožek, ale myšlenka je vtáhnout do dění a fandění i zbytek zimáku tak to pojďme zkusit.

V poslední části dostáváme dva rychlé góly, ale kupodivu to s podporou nijak zvlášť nezamává a jede se pořád dál. Nakonec vše dobře dopadá, Kubiš dává do prázdné a rozjíždí se Jalovec.

Včera výborný výkon na všech frontách, díky všem za spolupráci při tahání chorea a nezapomeňte na čtvrteční zápas s Hradcem. Nechceme nic slibovat, ale mělo by být i jedno menší překvapení, bližší info v týdnu.

Ševci, liga je opět tady!

Po téměř půl roce se v pátek 14.9. znovu sejdeme na extraligovém hokeji. Přes léto jsme opět přišli o několik klíčových hráčů, ale ve žlutomodrém týmu se nově objeví i několik zajímavých jmen, které se doufejme stanou posilami v pravém slova smyslu. Tak jako je zvykem několik posledních let budeme do nového ročníku ELH vstupovat z pozice outsidera, který může maximálně překvapit, což jak všichni doufáme se stane. Další novinkou, kterou všichni určitě zaznamenali je návrat staronového generálního sponzora, což je určitě pozitivní počin našeho vedení.

I mezi námi fanoušky se staly zajímavé věci, příkladem budiž založení tohoto oficiálního spolku, který má zájem sdružovat ty aktivní ze zlínských hokejových fans. Přes léto proběhlo několik schůzek s vedením, výsledkem je navázání spolupráce a ujištění se, že všichni chceme táhnout za jeden provaz! Pro nás asi nejdůležitější věcí je poskytnutí skladu přímo na ZS, který nám v mnohém ulehčí. Zárověň si však zachováváme svoji samostatnost a krom výše zmíněného skladu samozřejmě nežádáme po klubu žádnou finanční pomoc.

Toť v kostce nejzásadnější věci, které se přes léto staly. V pátek přijede Třinec, hráči a především my fanoušci musíme přepnout na vyšší rychlostní stupeň! Na letních přípravácích jsme si zkusili jeden nový chorál a další věci, které si zkusíme i na ostro. Tímto také vyzýváme všechny, kteří chtějí tuto sezónu aktivně fandit, aby se přesunuli za bránu a pomohli nám vytvořit co nejlepší atmosféru. Mnozí z vás namítnou, že mají to „své“ místo a fandí společně s několika kamarády odtud… Právě tyto jedince a skupinky prosíme, aby se přemístili blíž ke spíkrovi, místa je dost a po několika zápasech si na své staré místečko ani nevzpomenete -:) Věřte, že jen pohromadě dokážeme s klesající atmosférou něco udělat. Apelujeme také na VŠECHNY fanoušky z rožku, aby se nad možností alespoň zamysleli. V minulosti proběhlo několik „propagačních“ pokusů přesunout kotel za branku avšak nikdy se to neopakovalo na víc než dvě třetiny. O plusech a mínusech se v této „kauze“ napsalo již hodně a je zbytečné to znovu opakovat – přesto pokud chcete, aby vaše fandění bylo slyšet i na druhé straně zimáku a ne jen v určitých místech, dojděte k nám dolů a konečně vytvořme opravdový kotel tak jak se sluší a patří!

Zpátky však k prvnímu zápasu – za brankou bude připravené menší choreo, prosíme všechny o maximální spolupráci při vytahování a prezentaci, která bude tradičně v první komerční přestávce. K dispozici budou nová černá trika Žlutomodří za 150 Kč/kus jejichž nákupem podpoříte další chystané choreografie. Ti z vás, kteří se budou chtít přihlásit do spolu Žlutomodří si o přestávce zajdou ke spíkrovi, kde obdrží další instrukce ohledně přihlášky a dalších náležitostí.

Nezapomeňte, že se stále můžete hlásit na výjezd do Litvínova viz událost (https://tinyurl.com/vyjezdLitvinov). Hlaste se prosím VÝHRADNĚ pomocí emailu zlutomodri@zlutomodri.cz nebo přes zprávy na FB!

Zlíňáci v pátek všichni za bránu, všichni na plno hnát Ševce do boje!

Dnes na zimák!

Pomalu končí prázdniny, ale pozitivní je, že se blíží začátek hokejové sezóny…

Dnes si Ševci vyzkouší fazónu proti Kohoutům. Tak to vypadá, že tam kde jsme skončili na jaře, tam plynně pokračujeme. Máme určitě co oplácet. Je to sice jenom přípravák, ale díky dojezdové vzdálenosti počítáme s účastí hostujících fans.

Tedy, pokud si chceš rozcvičit hlasivky, rozhýbat a roztleskat ručičky, tak dnes je správná příležitost. Ukažme klukům, že s náma můžou letos počítat naplno. Hecněme to pořádně již dnes a nečekejme až na 14. září. Udělejme si hezký konec prázdnin.

První přípravák

Tak a je to. Konečně jsme zase mohli jít na Ševce po pauze 153 dní… Ševci odehráli včera první přípravné utkání s Duklou Jihlava.

Vzhledem k tomu, že se jednalo o úplně první přípravné utkání, tak je potřeba pochválit jak diváky, protože se sešli v docela hojném počtu necelých dvou tisícovek, tak také hráče, protože měli opravdu chuť hrát hokej.

Fanoušci, kteří se rozhodli po dlouhé pauze zkusit rozcvičit hlasivky, tak netrpělivě postávali za bránou. První třetina byla víceméně nesmělá, ale ve druhé třetině, i díky tomu, že začali padat góly, tak se „trénink“ fandění začal vylepšovat. Nové chorály zatím drhnuly, ale máme ještě čas to nacvičit do prvního mistráku…

Utkání Ševci vyhráli 6:2, což sice není úplně „směroplatné“ vzhledem k tomu, že se jedná o přípravu, ale každé vítězství vždy potěší. „Hokejky“ nám tak ukázali, že by to letos teda mohlo jít hned od začátku sezóny…

Hurá na další zápasy …