Výjezd na Kometu!

Výjezd hokejových fanoušků Zlína na utkání do Brna. Sraz 14:15 u Zimního Stadionu Luďka Čajky, 14:30 odjezd. Cena za dopravu pro členy Žlutomodří z.s. 99 Kč. Pro nečleny 199Kč.

Roční členství zahrnuje slevy na výjezdy a další zvýhodnění včetně sortimentu z naší dílny jako trička a mikiny. Lze se zaregistrovat na pátečním utkání u stupínku pro spíkra. Více info: https://zlutomodri.cz/novinky/2

Ke každému místu v autobuse je přiřazena i vstupenka na utkání! Cena lístku je 200Kč. Kdo má zajištěn lístek individuálně tak nás informujte.

Pro ty co jedou po vlastní ose: Vstupenka do sektoru hostů se dá kupit pouze na místě a to po předložení OP, že jste ze Zlínského kraje. V den zápasu se otevírají pokladny od 14:00.

Více zde: https://www.facebook.com/…413304856852

Předsezonní schůzka s vedením klubu

Ševci, ve středu 2. 6. 2021 se několik z nás sešlo s vedením zlínského klubu na předsezonní schůzce. Rádi bychom vás touto formou informovali, co a jak se řešilo. Některé informace nebudou nové, ale asi nebude na škodu si je připomenout. Za klub se schůzky zúčastnili dva jednatelé – Patrik Kamas a Jirka Marušák, nechyběl také marketingový manažer Libor Kožík.

Jako první jsme se ptali na nepovedenou loňskou sezónu. Klub zpracoval analýzu, z níž vyplynulo, že hlavním problémem byla zranění klíčových hráčů, jejichž body pak citelně chyběly. Jako jedni z mála jsme také dodržovali karanténu a klub se nijak nesnažil obcházet vládní nařízení. Hokejisté se pak do celého procesu museli znovu dostávat. Nebudeme si nic nalhávat, snížené platy všemu taky nijak zvlášť nepomohly. Nicméně není to tak, že by hráči byli po celou dobu na polovině platu. Platy se postupně časem i zvedaly, podle toho jak vláda vydávala různé covid programy. A ve vedení se snažili s hráči situaci řešit i individuálně. Nyní jsou hráči na 100% platu.

S ohledem na výše zmíněné najal klub fyzioterapeuty a spolupracuje s doktory jako prevenci proti zbytečným zraněním z přípravy.

Rekonstrukce zimáku běží podle plánu, lépe řečeno jsme několik měsíců před původním plánem. Finišuje se závěrečné papírování a bude se čekat na vypsání dotačního fondu z NSA. Získání peněz z tohoto zdroje bude alfou a omegou úspěchu celé akce. Město Zlín i Zlínský kraj jsou připraveni rekonstrukci finančně podpořit. Jestliže dotace nepřijde, bude se muset rekonstruovat jen to nejnutnější, a to tak, aby se tady dala hrát extraliga.

Vedení jsme také přednesli celkovou nespokojenost a obavy ohledně výsledků v nadcházející sezóně. Klub věří trenérovi, který plně zodpovídá za skladbu kádru. Dají se očekávat nějaké letní try-outy, Extra posily se už neplánují, musela by se objevit nějaká „bomba“. Také samozřejmě záleží na jednáních s dalšími sponzory, kteří mohou z finančního hlediska další nakupování hráčů ovlivnit.

Ohledně Bukyho to vůbec nebylo tak žhavé, jak prezentoval všem známý žurnalista pan Koštuřík. Jednatelé nám sdělili, že jsou dlouhodobě v kontaktu s bývalými hráči s vazbou na Zlín a že ne vše, co se prezentuje v médiích ohledně špatných vztahů mezi klubem a exzlínskými, je pravda. Právě naopak, klub z toho těží a i tito hráči nám určitým způsobem (skautování) stále pomáhají.

Po letech končí provozovatel bufetů Enapo. Občerstvení přebírá nová firma, která se bude snažit v rámci možností zlepšit nabídku.

Zeptali jsme se i na to, co zlínský fanoušek vnímá a bere jako problém – tři jednatelé, dozorčí rady, prezídia atd. Ano, navenek to vše působí divně a nešťastně, ale bylo nám řečeno, že vše funguje tak, jak má. Každé pondělí probíhají porady vedení klubu. Jednatelé – byť všichni z nich mají své aktivity i v jiných firmách – si práci GM rozdělují mezi sebe a svým způsobem klub takto ušetří na financování postu GM. S tím souvisí také to, že každý z jednatelů má nějaké kontakty na současné i potenciálně nové sponzory, s nimiž komunikuje. A ačkoliv to třeba tak nevypadá, za poslední dobu do klubu přišlo spoustu zajímavých a dobře známých jmen, kteří mají zájem klubu pomoct (Čája a Petr Leška jako asistenti manažera mládeže, Jirka Marušák na pozici jednatele a další). Třebaže jsou někteří jen u mládeže, úzce spolupracují . Jejich kanceláře jsou ostatně hned vedle sebe, takže se tam všichni zmiňovaní potkávají a spolu funguji. Rozhodně to není tak, že by někdo blokoval někomu místo, jak často koluje mezi lidmi.

Následně jsme také řešili své „provozní“ věci ,ve kterých se nám klub bude snažit vyjít vstříc (prostory na tvorbu choreografie atd). Celkově můžeme říct, že ze schůzky máme dobrý pocit. V poslední době těch špatných zpráv pro náš klub bylo až moc, ale vidíme, že borci makají na tom, abychom se nemuseli bát o holý život v lize. Doufejme, že klukům na ledě budeme moct už brzo ukázat, že za nimi stojíme a věříme jim.

Za Ševce, za Zlín!

Retro rozhovor

Připravili jsme si pro vás menší rozhovor s člověkem, který se v devadesátých letech „motal“ kolem fanouškovského dění na zlínském hokeji.

  

1) Ahoj, můžeš se nám trochu představit a říct něco o sobě a o tom kdy si začal chodit na hokej?

Ahoj, jsem Tomáš a na hokej jsem začal chodit na přelomu 80 a 90 let. Můj první hokej byl s Budějkama v roce 88. Repre zápas na našem zimáku v roce 90 proti Rusům, v té době naprostá bomba atmosféra, to mně bylo 10 let a pomalu jsem začal na hokej chodit pravidelně, i když ne úplně fandit. Na hlavním dění jsem se začínal podílet někdy kolem roku 95, začaly se tenkrát pořádat zájezdy, dostávaly se lístky od vedení a příspěvky na autobusy, prostě tehdy to byla bomba.

2) Nejvíc nás zajímá období devadesátých let. Rádi bychom slyšeli nějaký popis toho, jak to v té době na našem zimáku vypadalo – kolik tehdy chodilo lidí? Kotel fungoval již v rožku nebo byl někde jinde? Existovali už v té době nějaké skupiny s vlastní vlajkou? Na zápasy s jakým soupeřem nejvíc vzpomínáš? A kdo z cizích fanoušků sem jezdil ve větším počtu?

V 90 letech se založil poprvé fanklub. Udělaly se nějaké brigády atd. Bohužel to dospělo tak daleko, že se rozdělilo fandění a fanklub si vyklidil roh naproti tehdejšímu a taky dnešnímu rožku, což byla velká škoda. Už jen proto, že se rozdělilo cca 200 lidí, kteří místo toho, aby fandili ševcům, tak nadávali sobě. Od klubu byly tenkrát pro fanklub dresy, což se každému líbilo a byl rád, že nemusel kupovat svůj. Moc jich na prodej nebylo a byla to raketa. Co si pamatuju, tak žádná skupina neměla svoji vlajku, ve Zlíně na hokeji nebylo dřív dělení na žádné skupiny, teda kromě rožek vs. fanklub. Já byl v té době ve fanklubu, ale celá tato skupina fungovala asi 1 sezonu. Na začátku devadesátek nejezdívaly žádné hordy a nájezdy fanoušků (škoda). Když přijeli, byly to nejčastěji borci z Litvínova, Vítkovic a Olomouce. Pro nás jako Zlíňáky byl stěžejní rok 95. Začal Vsetín. Do té doby největší nenávist byla vůči Spartě. Klasika.

3) Jak se v té době organizovaly výjezdy? Jezdilo se společně busem nebo se víc využívala auta? Kolik jezdilo v průměru lidí? Pamatuješ si na největší výjezd té doby, a kde to bylo?

Na organizaci výjezdů se nás podílelo několik kluků. Vždy to bylo tak, že se šlo na vedení s požadavkem, že bychom chtěli udělat zájezd. Staral se o to ten, kdo měl čas. Většinou to byl ten, kdo nemusel do práce nebo na praxi. Jezdili kluci od Uherského Brodu po Vizovice. Mimochodem, moc aktivní a dobří kluci. Většinou to bylo v pohodě, my dali půlku, půlku dal klub. Nejlepší výjezdy byly v té době do Jihlavy, do Vítkovic, zkrátka po Moravě. Pak postoupil Vsetín a to byl úplně jiný level. První sezónu to bylo prostě tak, že všechno v pohodě (slivovička, pivko, kecání). Pak to začalo. Nenávist. Oni přijeli k nám, byli oklepáni hned na nádraží, my přijeli k nim, odplata. Pak už to postupovalo až tak, že policajti čekali od Vizovic a doprovázeli nás nebo je až na místo. V té době nás chodilo kolem 100–150. Největší výjezd v té době byl určitě na Vsetín, tam bylo až 300 Zlíňáků (to co dovolil sektor hostů). Pár z nás se dostalo i do sektoru domácích, ale radši nás převedli do zlínského (ne z naší hlavy, bylo nás vedle jejich kotle asi 20 a rozhodně to nebylo moc přátelské).

4) Vsetín – Můžeš nám říct něco blíže k tomu jak probíhaly zápasy s naším odvěkým rivalem, ať už doma či venku? Utkvěl ti v paměti nějaký zápas, který byl něčím speciální?

Vsetín – jak jsem psal výše, ze začátku nic nenasvědčovalo tomu, že by mezi námi měla být nějaká velká nenávist. Ale stalo se a já rozhodně nelituju, mám na co vzpomínat. Nenávist začala podle mě po jejich prvním titulu, oni začali a hned ho získali a my až později. Začalo to nevinně a skončilo to tak, že si neumím představit, že bych se dokázal s nimi bavit. Naše výjezdy do Vsetína byly krásné, já říkám zlaté devadesátky. Já měl 15 let a nosil bombera 🙂 . Od Vizovic do Vsetína s námi jezdili policajti a autobus už nikde nestavěl, prostě nastoupilo tvrdé jádro ve Zlíně a zbytek přistoupil ve Vizovicích. Pak už prostě nic. Ve Vsetíně jsme vystoupili a byly jsme doma. Občas byl zájezd od klubu, ale my už moc nechtěli, navíc klub sám začal pak couvat od zájezdů do Vsetína. Jednou nám vypravil 3 busy. Věděli jsme, že na nás Vesani čekají. Přijel 1 náš bus a v něm byly normálové. Vesani začali házet kamení a jít proti normálům. Pak přijel náš druhý, to už začali Vesani brzdit – a pak přijel třetí bus a z něj vyšlo naše jádro… Vesani utekli na jejich území jak malí kluci. V ten den jsme jim ještě vybili hospodu u zimáku. Nebyli tam normálové, ale jejich úderka. Celkově byly nejlepší výjezdy po Moravě, ať už to byl Vsetín nebo jinam. S Olomoucí se to taky pěkně mlelo, ale to zase většinou ve Zlíně, s nimi jezdili tenkrát skini. A pak bývaly krásné výjezdy do Znojma.

5) Všichni víme, že v té době se to na stadionu občas mlelo, pamatuješ nějaké větší bitky?

Jak píšete, občas se to mlelo. Většina si pamatuje náběh baníkovců do rožku, to byl tuším rok 98. Věděli jsme, že přijedou (teda spíš asi tušili), Baník hrál v Hradišti a u nás Vítkovice. Přišli v půlce 1. třetiny. Začalo to v rožku řadu pode mnou. No co si budeme nalhávat, bylo jich sice míň, ale byli jednoznačně lepší, naházeli tam slzák, během chvíle se rožek vyklidil a my utrpěli krutou porážku. Bylo sice pár kluků, kteří do toho šli, ale opravdu to bylo pár kluků a většinou dostali…V té době byl sektor hostů na druhé straně zimáku, takže tehdy jsme chodili pravidelně vítat hosty na našem stadionu do jejich sektoru (slzáky, čekání na hosty, občas nějaká konfrontace). Když to shrnu, tak nejvíc se to mlelo mimo Vsetín s Olomoucí a Vítkama.

6) Můžeš nám něco říct k tzv. dělení na „fotbalové“ a „hokejové“? Co bylo příčinou? Prý někteří lidé dostali od tehdejšího vedení na hokej zákazy, je na tom něco pravdy? V poslední době se zdá, že se zlínská fanouškovská scéna začíná zase sbližovat – lidé z obou kotlů chodí jak na fotbal, tak i na hokej, co si o tom myslíš?

V 90 letech se dělilo na fotbalové a hokejové. Já chodil na obojí a to samé kluci z mého okolí. Holky byly pro hokej a my kluci chodili na obojí. Bylo víc napětí, víc fanoušků hostujících, víc rvaček a taky víc policajtů. V tomhle směru byly pro nás jako pro Zlíňáky výjezdy do Olomouce (klasika), Drnovice (po zápase na hřiště), Brno (tam nás nepustili do sektoru hostí, bylo to ještě na starém stadionu za Lužánkami). V půlce jich bylo na nás asi 200, nás 45. Doteď si říkáme s klukama, se kterými se vídám, že bylo štěstí, že napadl sníh. Házeli po nás sníh a malé kameny. Jinak ke mně se nikdy žádný zákaz nedostal, ani od fotbalového ani od hokejového vedení, a to jsem jednal s oběma. Hokejový fanoušci moc na fotbal nechtěli. Škoda. V době, kdy já měl těch 15–20 let bych dal vše proto, aby kotle byly spolu. Bohužel nešlo to, hlavně hokejoví nechtěli, dnes už myslím, že je doba jiná, přeju fans co největší kotel.

7) Děkujeme za rozhovor, máš nějaký vzkaz pro zlínské hokejové fanoušky?

Vzkaz mám: fandit a nezapomenout, že máme hrdost. Zlín je nám všem na prvním místě, je to srdcovka, za kterou budeme bojovat, a věřím, že kotel bude jednou obrovský, za celou bránou, aby byl pořádně vidět.

Ševci pomáhají - Předání sbírky!

Dneškem vyvrcholila naše akce „Sbírka pro trojčátka“, z celého srdce děkujeme všem štědrým dárcům, kteří se podíleli na akci, jak darováním příspěvků na účet, tak i dražbami hokejky a dresu a konečně i nákupem roušek. Další dík posíláme do obou kabin.

Rodince Hráčkových jsme předali neuvěřitelných 30 000 Kč a i díky našemu příspěvku holčičky budou moci navštívit neurorehabilitační pobyt v Piešťanech, který je obrovsky posouvá kupředu. Součástí návštěvy bylo i milé popovídání s rodiči, velmi obdivujeme jejich bojovnost a pracovitost, denně se holčičkám usilovně věnují. Odpoledne jsme zakončili pyro show, která byla velkým zážitkem pro celou rodinu.

Ševci pomáhají - Roušky!

Třetí a poslední fáze výběru financí pro trojčátka!

Rozhodli jsme se celou sbírku podpořit prodejem roušek, z nichž veškerý zisk půjde holčičkám.

cena: 150 Kč/kus

Prodejní místo:

  • Dnes (pondělí 21. 12.) náměstí Míru Zlín, „pítko“ u stromů uprostřed náměstí 17:00–18:00 hod.
  • Zítra (úterý 22. 12.) náměstí Míru Zlín, „pítko“ u stromů uprostřed náměstí 17:00–18:00 hod.

Stále také můžete posílat libovolné příspěvky na transparentní účet 2101464081 / 2010

Ševci pomáhají - Aukce!

Pokračujeme s výběrem financí pro trojčátka!

Další možností jak můžete podpořit naši sbírku jsou aukce originálních předmětů zlínských fotbalových a hokejových hráčů.

Konkrétně se jedná o dres Tomáše Poznara a hokejku Jakuba Šlahaře s podpisy hráčů. Aukce končí v neděli a veškerý její výtěžek poputuje na zmíněnou sbírku (další info v předchozím příspěvku na zdi).

Podpoř dobrou věc a zároveň si udělej radost originálním dárkem!

https://aukro.cz/…n-6979863627?…

https://aukro.cz/…n-6979853183?…

P.S. Posíláme naše díky do obou zlínských kabin za věci do dražby a za finanční příspěvky do sbírky

Ševci pomáhají - Připoj se i Ty!

Ševci, dnes to bude delší čtení, ale pokud chcete udělat dobrý skutek, tak čtěte.

Sbírka pro trojčátka.

My, fanoušci hokejového a fotbalového Zlína, jsme se rozhodli, že bychom rádi podpořili rodinu, jejíž osud nás oslovil a i velmi zasáhl. Ti, kteří jste se zúčastnili Benefičního fotbalového utkání na Baťově 25. 12. 2019 pořádaného odchovancem Zlína Jakubem Jugasem, tento příběh již znáte a těm ostatním bychom ho rádi povyprávěli. Jelikož nyní nám současná doba plná omezení nedovoluje uspořádat jakoukoliv sportovní benefiční akci, rádi bychom pomohli alespoň virtuálně a vybrali peníze tam, kde se domníváme, že jsou nejvíce potřeba.

Příběh holčiček očima maminky Hany Hráčkové. V únoru 2017 se nám předčasně narodila trojčátka – holčičky Viktorka, Amálka a Žofinka. Holčičky se narodily nečekaně v pátém měsíci těhotenství a přinesly si na svět řadu vážných zdravotních obtíží. Po narození byly díky zdravotním komplikacím rozvezeny do různých neonatologických center na Moravě. Prošly si řadou operací a trvalo 8,5 měsíce, než jsme byli všichni pohromadě doma. Od té doby stále bojujeme. Holčičky budou mít v únoru 4 roky. Bohužel ani jedna nechodí. Jedna leze, dvě se zatím plazí, ale my neztrácíme naději. Každý den pravidelně cvičíme. Kdyby nebyla „doba covidová“, tak bychom pravidelně jezdili na rehabilitace a také by k nám domů pravidelně jezdila soukromá fyzioterapeutka. Bohužel doba, je jaká je, a veškerá rehabilitace je tak na mamince. Moc nám pomáhají neurorehabilitace. Protože je potřebujeme všechny tři, jeden 14 denní pobyt nás vyjde na 200–250 tis., takže je velmi obtížné tolik penízků sehnat. Každý takový pobyt nás neuvěřitelně posune a dává nám naději, že se na ty naše nožky jednou postavíme. Děkujeme, že nám pomáháte plnit naše sny.

Prosíme tedy všechny malé i velké Ševce, kteří mají srdce na správném místě, o dobrovolný příspěvek na transparentní účet 2101464081/2010 (https://tinyurl.com/sevcipomahaji). Do poznámky uveďte heslo „Sbírka pro trojčátka“.

Veškerý výtěžek této akce bude předán rodině těsně před Štědrým dnem. Děkujeme Vám. Sdílejte a podporujte!

Ultras Zlín a Žlutomodří

Energie pro Baťovku

„Jádra zlínských hokejových a fotbalových fanoušků se spojila a předala materiální pomoc ve výši 15 000 Kč na tzv. "covidová oddělení“ Krajské nemocnice Tomáše Bati. Děkujeme všem, kteří přispěli!

P.S. Před Vánoci máme v plánu ještě jednu dobročinnou akci, do které se bude moci zapojit každý z Vás.

NA VŠECH FRONTÁCH SPOLEČNĚ ZA ZLÍN!

Zbývající velikosti triček ...

Níže v tabulce uvádíme velikosti triček, které je možné ještě možné objednat. Jak objednávat:
  • Do zpráv na na fb: https://www.facebook.com/…odri.spolek/ nebo na email zlutomodri@zlutomodri.cz
  • Napiš počet kusů, velikosti a variantu
  • Po objednání můžeš okamžitě platit na náš transparentní účet: 2101464081/2010
  • Do zprávy pro příjemce připiš tvoje jméno, jestliže odejde platba z jiného účtu
  • Cena trika 390,– Kč
  • Pokud to budeš chtít poslat poštou, tak poštovné a balné je +100,– Kč
  • Preferujeme platbu na účet, pokud nemůžeš jinak tak dojdi ke známým lidem a peníze předej osobně
  • Za objednané považujeme pouze zaplacené triko
  • Koupí podporuješ naši další tvorbu
CLASSIC
S M L XL XXL XXXL
SLIM
M L XL XXL
DÁMSKÉ
M L XL

Objednávky na nové triko!

Spouštíme objednávky na zbrusu nové triko pro všechny žlutomodré fanatiky. Design trika a i jeho samotnou kvalitu jsme zas posunuli o level výš.

Jak objednávat:

  • Do zpráv na na fb: https://www.facebook.com/…odri.spolek/ nebo na email zlutomodri@zlutomodri.cz
  • Napiš počet kusů, velikosti a variantu
  • Varianty jsou 3: panské normal/slim a varianta pro ženy. Tabulky velikostí viz níže
  • Po objednání můžeš okamžitě platit na náš transparentní účet: 2101464081/2010
  • Do zprávy pro příjemce připiš tvoje jméno, jestliže odejde platba z jiného účtu
  • Cena trika 390 Kč
  • Preferujeme platbu na účet, pokud nemůžeš jinak tak dojdi ke známým lidem a peníze předej osobně
  • Za objednané považujeme pouze zaplacené triko
  • Koupí podporuješ naši další tvorbu